Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania w SP5

Hala Kompleksu Sportowo- Rekreacyjnego w Gołdapi była dziś miejscem przyciągającym zapachami kulinarnych dzieł uczniów Szkoły Podstawowej nr 5 im. Noblistów Polskich w Gołdapi. Z inicjatywy Rady Rodziców oraz Pani Dyrektor Bożeny Kalinowskiej obchodzono Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
Uczniowie przygotowali potrawy ze zdrowych, ekologicznych produktów promując tym samym dobre nawyki żywieniowe i zrównoważoną dietę. Przygotowane potrawy wystawiono na kiermasz a także przeprowadzono konkurs na najlepszą z nich. Stoiska młodych kucharzy odwiedziła sekretarz powiatu Anna Makowska, która reprezentowała podczas wydarzenia starostę gołdapskiego Marzannę Wardziejewską.


Serdeczne podziękowania za zaproszenie.

Comments are closed.